MBVO weekend 2017

Vrijdag

Zullen we wel, zullen we niet …..  Ja, we gaan dit jaar weer naar Huubs  MBVO-weekend, en wel zesvrouw sterk: Maria (van Pridini), en Marianne, Henny, Gertie, Tony en Nelly (van de Wisselpas). Met twee auto’s welgemoed op weg om op de Afsluitdijk vast te lopen in een stevige file. Met achterstand op ons schema gaan we in Zürich aan de koffie. Het tweede deel van de reis verloopt voorspoedig.

Na aankomst brengt Annette ons naar ons onderkomen (alleen Maria slaapt in de boerderij), het Elfenhuisje, een 5-persoons blokhut; rondom bomen en een bloeiende appelboom voor de deur. Hier houden we het wel uit. Vrijwel direct vertrekken we weer voor het inmiddels traditie geworden etentje in Herberg De Roskam (nee, we hebben geen aandelen!), in het dorpscentrum van Uffelte. Als wij daar aankomen, zit er al een fors gezelschap: minstens zestien mensen van Oro uit Haarlem. Dan zijn wij maar een bescheiden groepje!

Om 20.00 uur aantreden in de dansruimte van de boerderij, voor koffie/thee, praatje hier, praatje daar, en dan is het dansen geblazen. Vanavond geen workshop, gewoon bekend of minder bekend – hangt van de groep af – repertoire doordansen. Kortom een gezellig bal. Wij zijn de eersten die om een uur of half elf opbreken om naar bed te gaan. Zijn wij misschien de oudsten? 

Zaterdag 

Vroeg – voor ons althans- reveille. Om acht uur ontbijt. Dan warming-up o.l.v. Petri. Daarna is de dagindeling als volgt: workshop – koffie/theepauze – workshop – lunch – workshop – theepauze – vrij – diner – bal.

De workshops werden, zoals elk jaar, verzorgd door Huub en Mariëtte. Beiden gaven afwisselend les. De dansen waren gevarieerd qua stijl, land en moeilijkheidgraad. Voor elk wat wils, iedereen kwam aan zijn trekken. En er werd echt niet alleen bloedserieus gedanst. O nee, er werd ook heel veel gelachen. Bijv. bij wat wij de ‘hoedjesdans’ noemden, Engels/Amerikaans, paren in een kring , waarbij de paren steeds doorschuiven.  Huub deed zijn uiterste best om iedereen de goede kant op te krijgen, riep voortdurend: Lady’s chain, kringetje links, dos a dos, etc. Om het ons wat gemakkelijker te maken, werden de ‘heren’ voorzien van een hoedje. We deden ons best en … het lukte! Leuke dans, Huub blij, wij blij. Tot de dans later in een workshop weer op het programma stond: geen probleem, wij wisten hoe het moest! Jaja, we maakten er een puinhoop van en hebben onbedaarlijk gelachen. Gelukkig hebben we de hoedjesdans later foutloos uitgevoerd. 

Behalve gedanst, moest er ook gegeten en gedronken worden. Dit keer niet de vertrouwde gezichten van Jeanine en Monique, maar twee heren Ruurd en Karel (bijgestaan door Dik) verzorgden tot ieders tevredenheid ons ontbijt, lunch, en alles tussendoor. Bedankt mannen!

En dan het diner: een verhaal apart. Zoals altijd kwam hiervoor Huubs broer Ab naar Uffelte, dit keer samen met zijn zwager Willem. Heerlijke soep, nasi met kipsaté met toebehoren, en een zeer luxueus toetje. De mannen hadden dit keer in de dansruimte lange tafels gedekt met Chinees servies van Willems restaurant (dat we ook nog konden kopen na afloop). Het zag er super uit.

Nog even een dutje, en we konden ons weer uitleven op het bal. Daar misten we wel de acts van Jeanine en Monique; we zijn een beetje gaan rekenen op hun superleuke entertainment. Een klein intermezzo was er wel: één van de deelneemsters verscheen in West-Fries kostuum en zich laag voor laag ‘afpellend’ liet ze ons zien waaruit zo’n kompleet kostuum bestaat. Erg leuk!

Zondag

We mochten een half uurtje langer slapen; dat was heel fijn. Alle dansen werden herhaald en vastgelegd op DVD. Na de lunch nog een uurtje dansen, dan theedrinken en afscheid nemen. Het zat er weer op!

Huub, Mariëtte, bedankt, het was enorm gezellig.
Cateringmannen, bedankt, het was prima verzorgd.

Namens ons groepje, Nelly Saraber