Over mij

Ik volksdans al vanaf mijn 16e jaar en gaf een jaar later al les aan tieners in Buurthuis de Schuilhoek te Heemskerk. Ik heb toen ook een poging gedaan om in Beverwijk een groep op te richten. Deze groep heette ´Sabanac´. Wat dit betekende wist niemand, maar het klonk wel aardig... Na 6 maanden is deze groep wegens geringe belangstelling alweer gestopt.

In 1977 heb ik de kaderopleiding gevolgd. Hoofddocent was Gert Jan van Ammerkate en tijdens deze opleiding heb ik Annette van der Steen leren kennen. Vanaf 1978 gaf ik les aan dansgroep Oro in Haarlem en daarnaast was ik tot 1982 de choreograaf/dansleider bij de demonstratiegroep Oro. In 1979 ben ik door Chiel Herben gevraagd om danslessen te verzorgen bij volksdansgroep Manavu in Lelystad. Dit doe ik momenteel nog steeds.

Nirkodah

HIn 1982 is de dansgroep Nirkodah opgericht en deze was tot 2000 actief met optredens in binnen- en buitenland. Sinds 1990 ben/was ik dansleider bij Kaval in Schagen, sinds 2002 bij Pridini in Heiloo, en sinds 2007 bij Igram in Castricum. Op de donderdagmiddag en vrijdagochtend wordt er gezellig gedanst met de 55plus van het Nivon in Haarlem en de wisselpas van Pridini in Heiloo. Ik heb vanaf 1982 zelf 15 jaar gedanst bij Internationale dansgroep Gaida uit Bergen. Met deze groep heb ik 3 keer Japan bezocht met o.a. optredens in Holland Village vlakbij Nagasaki.

Momenteel is het hoogtepunt het jaarlijkse dansweekend op de natuurcamping van Annette van der Steen, ´De Uelenspieghel´ in Uffelte . Ieder jaar is/zijn er één of meer gastdocenten. Zo hebben o.a. de volgende gastdocenten al bijgedragen aan het daverende succes: Frits Meijer, Harry van Parera, Annette van der Steen, Annemieke Pauptit, Frida Noordegraaf, René en Lies Gosse, Lucia Linkels, Mariëtte van Gelder, Rik Knaepen, Miryam Koifman, Karin Admiraal, Theo Koster, Yuri, Nicolien Salomé, Petri Sluyter en Marit de Jong, Vlasta Bakker, Joke van der Weide en Ira Weisbird. In 2015 was Tanja de Jager de gastdocente.

dansen